Alla inlägg den 19 mars 2011

Av Mia - 19 mars 2011 23:58


Alltså inte en marknad där man kan köpa barn, utan allt som barn kan tänkas behöva. (Eller som föräldrar tycker att sina barn behöver) Innan jag träffade Andreas hade jag aldrig hört talas om detta med Barnmarknader, men hans syster är involverad i den som äger rum i Kungsbacka och de senaste åren har dessa barnmarknader fullkompligt exploderat.


Jag har varit på olika marknader i Kungsbacka, Eklanda, Lerum och Floda och konceptet är detsamma överallt. Och det är hur bra som helst. Man lämnar in det man vill sälja, märker upp med pris och kod för säljaren. Andra köper förhoppningsvis grejorna eller så får man hämta det som inte sålts efter marknaden. Och det är sjukt billigt. Kläder som kostar mer än 30 kronor räknas som dyrt. Och det finns precis allt till barn att välja bland; kläder vagnar, leksaker, bärselar, bilstolar, skor...you name it. Och det är extremt populärt.


Idag var det två barnmarknader, en i Aspenässkolan och en i Aspenäskyrkan, båda i Lerum och båda nära varandra så jag besökte båda två. Det gäller att vara ute i tid för det är värsta Ullaredsköerna innan öppningsdags. Och på Aspenässkolan var det så himla mycket folk! 99% mammor - alla med siktet inställt på att fynda. Det blir på gänsen till för mycket när så mycket folk ska dra i samma saker på ganska liten yta, men på något sätt funkar det, för folk är så vana att det är så här det är.


jag shoppade för ca 350 kr på första stället och fyllde en blå IKEA-kasse med grejer, bland annat ett bra regnställ till Oskar för 60:- Sen var det klänningar tröjor, jeans, fleecejacka m.m. Och faktiskt ett par sprillans nya Nike-skor till mig själv för en femtilapp!


  
Mitt skofynd!
 

Sen gick jag till kyrkans lokaler och där var det hur lugnt som helst. De hade inte lika mycket saker, men jag fyndade i alla fall en jättefin docka till Emma för bara 30 kronor och ett gäng fina Bamsetidningar till Oskar. Ett par Pippiskor till Emma för en tia och ett par springskor till Oskar för 60:-. Och lite kläder såklart.


 
Emmas nya favorit. Dockan Inga! 

Nästa vecka är det dags för marknaden i Floda. Då hoppas jag kunna sälja av lite gamla kläder också, jag har inte gjort det tidigare.


Och de som håller i detta är mammor som i stort sett drar i hela arrangemanget gratis. De får dock välja och vraka bland grejorna som ska säljas innan den stora massan kommer dit och det kan ju vara gott nog så mycket fynd som man kan göra. It's a win-win situation!


Nu släcker vi för idag och laddar för en söndag med kalas och isvakar.


/Mia


Ovido - Quiz & Flashcards