Alla inlägg den 14 mars 2011

Av Mia - 14 mars 2011 21:33

  

"Robo-mom"


Jag deklareras som frisk som en nötkärna, men det finns såklart saker som jag får till och från. Det ena är migrän. Inte så ofta återkommande tack och lov, men när den slår till som värst är jag utslagen på knockout.


Det andra är ju min tandköttsinflammation, som ju inte bekommer mig av att det gör ont utan för att det finns risk för att tänderna ska trilla ut.


Och då och då får jag en grym nackspärr. Det är som att huvudet hänger på en skör tråd mot kroppen och varje vridning av nacken skär som knivar i den sköra tråden. Det är såklart olika ont olika gånger. Den värsta gången var när jag absolut inte kom upp ur sängen hur jag än försökte, trodde jag hade blivit lam och vi började fundera på hur ambulanspersonalen skulle få ner mig för trapporna. Det ger dock med sig efter ett tag och efter den där värsta gången gick jag faktiskt till en naprapat som fick knäcka till alla kotorna, trots att jag egentligen var livrädd för att gå dit och höra själva knäckandet. Och det blev bra en längre period efter besöket.


I morse vaknade jag igen med en robotnacke. Jag kan alltså bara vrida nacken om jag vrider hela kroppen, därav namnet. Ont, men modell mindre i alla fall.

Barna hade studiedag så vi var hemma, men på eftermiddagen skulle vi till en Flodamammakompis. Stönig som jag kan vara körde jag Emma i sulkyn och Oskar cyklade, men jag drog och bromsade honom med ett rep. Gjorde inte saken bättre för nacken, men iväg kom vi. 


Däremot fixade jag inte att gå hem på samma sätt + en ica-kasse, så vi gick till bussen, och kom på när vi kommit fram att jag inte skulle hinna fylla på mitt kort. Chauffören sa att jag hade en minut på mig att göra detta (i stationshuset 50 meter längre bort) Jag sa att det hinner vi ju aldrig. Och dristade mig att säga: "Men du, kan vi få åka med ändå?"

Och han nickar godkännande.

Såna saker kan göra en hel dag.


Nackspärr from Hell kräver en ängel på buss.

Och nu har jag sovit ett par timmar och känner mig mycket bättre.

Det ska nog bli bra den här gången också. Tror att jag behöver öva på hållning och öka på träning. Sådär, diagnos ställd.


Sorry about the whining.

/Mia

Ovido - Quiz & Flashcards