Direktlänk till inlägg 29 augusti 2011
Vi fick massor av plommon i år. Först tänkte jag att det finns väl inget vettigt man kan göra med dem förutom att käka dem som de är, men så hittade Andreas ett recept på plommonmarmelad på en blogg. Vi provade det och det blev fantastiskt gott - och var hur enkelt som helst att göra!
Här kommer receptet, som bloggaren fått från en resa till Pitlochry i Skottland (I vår variant hade vi syltsocker i stället och ingen kanel, viktigt att burkarna är riktigt rena, koka dem innan.)
Plommonmarmelad:
Dela och kärna ur plommonen, skär i grova bitar. Dela apelsinerna och skär bitarna i fina strimlor. Blanda plommon, socker, russin och finskurna apelsiner i en stor skål eller gryta. Rör om ordentligt och låt stå över natten. Kokas i 30-45 minuter.
Ett tips är att lägga i en kanelstång som tas bort innan sylten hälls upp på burkar.
Varför inte testa gula Reine Claude-plommon, lime och gula russin eller sultanas-russin istället för vanliga russin (men hoppa över kanelstången om du gör denna variant).
Det kan ta några dagar innan marmeladen stelnar riktigt.
(hela blogginlägget och kommentarer hittar ni här:
Nykokt plommonmarmelad
rostat bröd med marmeladen var en hit!
Jag har en annan blogg nu: barasakermanser.wordpress.com Välkomna dit:)...
I natt drömde jag att jag var i Australien. Varför har jag ingen aning om. Bodde i en jättekonstig lägenhet, med konstiga människor och allt var allmänt konstigt. Så träffade jag plötsligt på Olle och Putte från förra jobbet. De var fulla och sentime...
Vi fick till två fina rätter i helgen. I går blev det "Cattas Fläskfilé" och idag blev det en riktig söndagsmiddag med hel kyckling i lergryta. Att jag dessutom lyckades klämma in en trerätters på Aludden i Lerum tillsammans med min bokcirkelgrupp på...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|