Alla inlägg den 24 maj 2011

Av Mia - 24 maj 2011 10:30

Måste bara tipsa om ett recept på lasagne med lågt GI som vi gjorde igår.

Det skulle nämligen vara Keso i som substitut för ostsåsen och jag var lite skeptisk, men den blev jättegod! Och barnen älskade det! Jag hade dock inte i 500 g Keso med grillad paprika, utan tog 250 g + 250 g naturell. Och så hade jag inte i oliver eller vitlök.


Here it goes (från arla.se):

Ingredienser

4 port

400 g nötfärs 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor
1 msk Arla® smör-&rapsolja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm svartpeppar 
500 g KESO® cottage cheese grillad paprika
1 dl svarta oliver, urkärnade
6 lasagneplattor, fullkorn
2 dl Arla Köket® riven ost gratäng


Gör så här

Sätt ugnen på 225°.  Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök i smör-&rapsolja i en stekpanna.  


Rör i tomatkross, tomatpuré, smulad buljongtärning och svartpeppar. Låt såsen koka upp. Rör i cottage cheese och oliver. Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.


 

Av Mia - 24 maj 2011 09:25

Vi läser mycket Bamse hemma. Både serietidningen och Tema-böckerna. Det ligger oftast på en skön moralisk nivå med en hel del fantasi även om Oskar tappar intresset när de försöker vara pedagogiska och berätta om konstnärer som Salvador Dali och Frida Kahlo inbakat i någon historia.

Men överlag är det väldigt bra. Vi läste till exempel en berättelse om när Vargfamiljen krockade med Bamses familj och Vargfamiljen inte hade bälten på sig och hamnade på sjukhus. Efter det är Oskar vääääldigt nog med att alla i bilen ska vara fastspända innan vi åker iväg.

Eller vikten av att ha hjälm på sig när man cyklar, åker skridskor eller rider. Såna saker.

Men sen kan man faktiskt lära sig en del saker som vuxen också.

Vi har en liten återvinningsstation i förrådet där vi sorterar metall, papp, tidningar, plast, glas osv som vi med jämna mellanrum (lite för sällan, det hinner bli rätt överfullt innan vi kommer i väg) kör ner till återvinningsstationen.

Men tack vare ett tips i en Bamsetidning kan vi få ner storleken på kartongerna rejält så att de inte alls tar lika mycket plats, supersmidigt.

Man kan göra det med mjölkpaket, yoghurtpaket, juicepaket osv.

Prova själva, det är jätteenkelt!


Jahapp, det var dagens tips.

Jag är lite trött idag, Emma var drömde mardrömmar vid flera tillfällen i natt och verkligen skrek som i en skräckfilm. Men vid ett tillfälle var hon vaken och skrek rätt ut. Hon hade fått syn på nåt i hallen.

Detta visade sig vara Andreas som varit på toa... men oj, vad lång tid det tog innan hon lugnade ner sig. Lilla stackare. 


Hejhej

/Mia


   Från stor och klumpig kartong, till liten och nätt!

Ovido - Quiz & Flashcards